Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00117
Belépés

Esettanulmányok » Szemészeti másodvélemény - rávilágított a valós problémára

Szemészeti másodvélemény - rávilágított a valós problémára

Szemészeti másodvélemény - rávilágított a valós problémára

Kislányunk panaszkodni kezdett, hogy nem látja jól a táblát az iskolában, ezért időpontot akartunk kérni a gyermekszemészetre. Ott azonban olyan sokára adtak időpontot, hogy elvittük egy optikában működő magánszemészhez. Itt megállapították, hogy a bal szeme -1-es, a jobbat viszont nem tudták bemérni, az orvos közölte, hogy a gyerek tompalátó, vagyis lustaszem effektus áll fenn, le kell takarni a jó szemét, hogy a másikat eröltesse. Kicsit már idős hozzá, de még nem késő.

Ezt szerettük volna mással is ellenőriztetni, ezért elvittük a normál SZTK felnőtt szemészetre. Ott hasonlóan, a jobb szemére tompalátást diagnosztizáltak, továbbá az orvos jelezte, hogy ő sem tudja bemérni a szemét, ehhez valami komolyabb gép kellene.

Ezek után egy kórházban (ahol volt egy szemész akit ismertünk) jelentkeztünk be a gyerekkel. Ott a szemész többféle vizsgálatot végzett, pld. látótér vizsgálatot, ami kimutatta, hogy mindkét szeme esetében látótér kiesés van a külső oldalon. Javasolta, hogy sürgősen vizsgálja meg egy neurológus a gyereket.

A neurológiai vizsgálat nem mutatott ki rendellenességet, de beutalták egy kopnya MR-re is, ahol egyértelműen kiderült, hogy egy tumor van az agyban, ami nyomja a látóideget, ez okozza a látótérkiesést meg a tompalátást is. Ezek után került sor az idegsebészeti műtétre, ahol a tumort (amely jóindulatúnak bizonyult) részlegesen eltávolították (egyes részeit nem lehetett). A műtétet követően rendszeres orvosi megfigyelésre van szükség, de további kezelés jelenleg nem szükséges.

Tanulság: ha nem megyünk tovább az első helyről és nem kérünk orvosi másodvéleményt, akkor most takargatnánk a gyerek szemét a tompalátás miatt és nem derült volna fény a tumorra.

Orvostól orvosig járt problémájával és nem jutott egyről a kettőre?
Szeretne személyre szabott választ kapni kérdéseire és szívesen megkérdezne egy független szakembert?

Kérjen orvosi másodvéleményt itt!

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete