Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00117
Belépés

Esettanulmányok » Vérzészavar és mióma: mi legyen a méhemmel?

Vérzészavar és mióma: mi legyen a méhemmel?

Vérzészavar és mióma: mi legyen a méhemmel?

39 éves hölgy jelentkezett a honlapon azzal, hogy vérzészavar miatt kereste fel nőgyógyászát néhány nappal előtte, aki megállapította nála, hogy a 3 évvel korábban 3 cm-esnek látott méh myomája jelenleg 9 cm-esre nőtt és ezen nagyság miatt a méh eltávolítását javasolja számára. Bár a hölgynek már volt két gyermeke és nem tervezett további családbővülést, nem szerette volna a méhét elveszíteni. Orvosi másodvéleményért fordult hozzánk, melyben szeretett volna tájékozódni a lehetőségeiről, az ilyen nagyságú miómák kezelési alternatíváiról.

Endoszkópos szakértőnk részletes tájékoztatást adott neki a laparaszkópos úton történő mióma eltávolításról, melyre több hazai centrumban is lehetőség van. A nagy esetszámú centrumokban ma már rutinszerűen végeznek nagy méretű mióma eltávolítást is, akár 10-14 cm átmérőjű miómák  eltávolítására is lehetőség van endoszkópos technikával, a méh megóvása mellett.

A modern endoszkópos technikák mind szélesebb körben és mind több betegség gyógyításában állnak rendelkezésünkre. Megfelelő felkészültség – orvos csapat és műszerezettség - mellett a klasszikus – nyitott hasműtétes – technikák egyre nagyobb részét lehet kiváltani kisebb megterhelésű beavatkozásokkal.

Néhány hét múlva a hölgy visszajelzett, hogy elvégezték nála a beavatkozást, ami nem volt megterhelő, egy hét után újra munkába állhatott és a kontroll vizsgálatokon látottak alapján a méhe teljesen regenerálódott.

Köszönjük a visszajelzést, további jó egészséget!

Orvostól orvosig járt problémájával és nem jutott egyről a kettőre?
Szeretne gyorsan, kényelmesen konkrét választ kapni kérdéseire és szívesen megkérdezne egy független szakembert?

Kérjen orvosi másodvéleményt itt!

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete