Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00118
Belépés

Szakterületeink » Sebészet » Végbél sebészet » Fissura

Fissura

Végbél panaszai vannak és ezidáig nem kapott hathatós segítséget? Forduljon bizalommal neves szakorvosunkhoz, aki az Ön konkrét problémájára személyre szabott megoldásokat ad.

Kérjen orvosi másodvéleményt itt!

Másodvéleményt kérek
Ára: 7.500 Ft
?
Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
100% szakvélemény garancia

Az orvosi másodvélemény igénylés fizetős szolgáltatás:

Garantáljuk, hogy önnek semennyit sem kell előre fizetnie.

Ön csak akkor fizet, ha az orvosi másodvélemény beérkezett és már látja a rendszerben.

Garantáljuk, hogy, ha valamilyen okból kifolyólag mégis elkerülhetetlen a személyes orvosi vizsgálat, a másodvélemény árát az orvos beszámítja a vizit díjába, így ön nem kockáztat.

Fissura

Mi a fissura (fisszúra)?

A végbélrepedés, más néven Fissura ani, egy hosszirányú repedés a végbél egy szakaszának nyálkahártyáján, ami az ánusz körüli bőrfelszínen is megjelenhet. Egy igen kellemetlen és fájdalommal járó betegség, ami nemtől és korosztálytól függetlenül kialakulhat.

A fissura kialakulásának okai

A végbélrepedés kialakulásának lehetnek belső illetve külső tényezői. Az okokat a táplálkozásban, életmódban, illetve a teljes életvitelben kell keresni.
Belső tényezők lehetnek:

Külső behatások:

 • korábbi végbél vizsgálat vagy műtét
 • idegentest okozta sérülés,
 • szexuális úton történő sérülés.

A fissura tünetei

 • székletürítési nehézségek, fájdalmas székletürítés,
 • székrekedés vagy véres széklet,
 • végbél körüli intenzív fájdalom,
 • megduzzadt végbélnyílás,
 • bőrfelszín sérülés, viszkető érzés.

A fissura kezelése

A vizsgálatok minden esetben széklet vizsgálattal és fizikai, műszeres vizsgálattal történnek. A vizsgálat és a diagnózis felállítása után a legfontosabb feladat a helyes táplálkozás kialakítása. Törekedni kell a rostban gazdag ételek fogyasztására, a sok folyadékra és arra, hogy a széklet minél lágyabb legyen. A hashajtókat kerülni kell!

Szükség szerint lehet helyi kezelést is alkalmazni, kenőcs vagy kúp formájában. Ha már előrehaladott a betegség, a műtéti beavatkozás nyújthat megoldást, amikor is sebészi úton kimetszik a fissura–t. Műtéti beavatkozás esetén fájdalom csillapítás szükséges.

A témáról bővebben itt olvashat: Végbélrepedés.

Ha Önnek végbél panaszai vannak és ezidáig nem kapott hathatós segítséget, forduljon bizalommal neves szakorvosainkhoz, akik az Ön konkrét kérdéseire személyre szabott válaszokat adnak.

Kérjen Ön is orvosi másodvéleményt itt!

 • Dr. Willner-Haring Péter

  Dr. Willner-Haring Péter

  Sebész Főorvos

  Sebészet Részlegvezető, Róbert Károly Magánklinika

  Szakterületei: általános sebészet, proktológia, kismedence sebészet

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

  1989-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az esztergomi kórház sebészeti-baleseti sebészeti osztályán szerzett gyakorlat után a Telki Kórház sebészeti részlegének vezetője lettem 1999-ben. 2011-től a Róbert Klinikán látok el hasonló feladatot. Különleges érdeklődésem: laparoszkópos műtétek, háló beültetéses sérvműtétek, végbéltáji és kismedencei ambuláns kezelések és műtétek. A proktológiai ambuláns kivizsgálásban és kezelésben innovatív megoldásokat vezettem be. Elsők között végeztem Magyarországon laparoszkópos epeműtétet, vakbélműtétet, Longo féle végbélműtétet és több speciális gáttáji műtétet. A Magyar Sebész Társaság tagja, az MST Coloproctologiai Szekciójának vezetőségi tagja vagyok.

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete