Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00118
Belépés

Szakterületeink » Sebészet » Hasi sebészet » Gyomorrák

Gyomorrák

A gyomorrák egy agresszív tumorfajta, a korai felismerés életet menthet. Ha felmerült a betegség gyanúja de szeretne megbizonyosodni állapotáról és kikérni egy független szakértő véleményét, Ön jó helyen jár.

Kérjen Ön is orvosi másodvéleményt itt!

Másodvéleményt kérek
Ára: 7.500 Ft
?
Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
100% szakvélemény garancia

Az orvosi másodvélemény igénylés fizetős szolgáltatás:

Garantáljuk, hogy önnek semennyit sem kell előre fizetnie.

Ön csak akkor fizet, ha az orvosi másodvélemény beérkezett és már látja a rendszerben.

Garantáljuk, hogy, ha valamilyen okból kifolyólag mégis elkerülhetetlen a személyes orvosi vizsgálat, a másodvélemény árát az orvos beszámítja a vizit díjába, így ön nem kockáztat.

Gyomorrák

Mitől alakul ki a gyomorrák?

Számos környezeti tényező felelős a gyomorrák kialakulásért: környezeti ártalmak, táplálkozás, tartósítószerek, de mindenek előtt genetikai tényezők állnak a betegség hátterében. Kutatások szerint az „A” vércsoportú embereknél a hajlam fokozottan fenn áll.

Fokozott figyelmet igényel, ha a családban már előfordult daganatos megbetegedés, illetve ha a következő problémákra derül fény:

 • gyomornyálkahártya gyulladás,
 • gyomorpolip bizonyos formái
 • gyomorfekély
 • bármely okból elvégzett gyomorműtét,
 • illetve fokozott figyelmet igényel a Helicobacter pylori baktérium jelenléte.

A gyomorrák jellemző tünetei

Sok esetben a figyelmeztető jelek észlelésekor a betegség már előre haladott stádiumban van, mert a gyomorrák tünetei adott esetben megtévesztőek, utalhatnak gyomorrontásra, vírusos fertőzésre is. A gyakran ismétlődő, elhúzódó tünetek mindenképpen felvetik a kivizsgálás szükségességét.

 • étel, hús undor
 • bizonytalan hasi fájdalom,
 • teltségérzés, de közben jelentős súlycsökkenés
 • étvágytalanság, hányás, hányinger (sokszor étkezés után)
 • vérzés, fekete széklet (gyomorbevérzés következtében)

A gyomorrák kivizsgálása

Az orvos tapintással ellenőrzi a hasüreg deformitását. Ezt minden esetben vérvétel és gyomortükrözés követi, és ezzel egy időben szövettant (biopsia) is végeznek. Amennyiben beigazolódik a daganat jelenléte, úgy egyéb vizsgálattal állapítják meg a daganat méretét, stádiumát és az esetleges áttéteket. Ez CT, vagy MR vizsgálatokkal történik.

A gyomorrák kezelése

A gyomorrák kiterjedése és elhelyezkedése befolyásolja a választandó kezelést. Van, amikor a kuratív kezelés ad megoldást, mikor is a beteg gyomorrészt a hozzá tartozó nyirokcsomókkal együtt eltávolítják. Mivel a beavatkozás során a gyomor egy részét eltávolítják, a betegnek fel kell arra készülnie, hogy az étkezési szokásain is alakítania kell majd a beavatkozást követően. Gyakrabban kell étkezni és fontos, hogy az étrend kímélő legyen, aminek összeállításában szakember segít. Vannak esetek, amikor kiegészítő terápiaként kemoterápia és sugárterápia is szóba jön.

A palliatív terápia során a cél az, hogy a fájdalmat csillapítsák és a tumor okozta kellemetlen tüneteket kezeljék. Adott esetben egy úgynevezett stent beültetésére is szükség lehet. Azokban az esetekben, amikor nem operálható a daganat, csak a kemoterápia és a sugárterápia alkalmazása jöhet szóba.

Ha Önnek gyomor panaszai vannak és ezidáig nem kapott hathatós segítséget, forduljon bizalommal neves szakorvosainkhoz, akik az Ön konkrét kérdéseire személyre szabott válaszokat adnak.

Kérjen Ön is orvosi másodvéleményt itt!

 • Dr. Willner-Haring Péter

  Dr. Willner-Haring Péter

  Sebész Főorvos

  Sebészet Részlegvezető, Róbert Károly Magánklinika

  Szakterületei: általános sebészet, proktológia, kismedence sebészet

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

  1989-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az esztergomi kórház sebészeti-baleseti sebészeti osztályán szerzett gyakorlat után a Telki Kórház sebészeti részlegének vezetője lettem 1999-ben. 2011-től a Róbert Klinikán látok el hasonló feladatot. Különleges érdeklődésem: laparoszkópos műtétek, háló beültetéses sérvműtétek, végbéltáji és kismedencei ambuláns kezelések és műtétek. A proktológiai ambuláns kivizsgálásban és kezelésben innovatív megoldásokat vezettem be. Elsők között végeztem Magyarországon laparoszkópos epeműtétet, vakbélműtétet, Longo féle végbélműtétet és több speciális gáttáji műtétet. A Magyar Sebész Társaság tagja, az MST Coloproctologiai Szekciójának vezetőségi tagja vagyok.

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete