Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00118
Belépés

Szakterületeink » Sebészet » Hasi sebészet » Gyomortükrözés

Gyomortükrözés

Szabaduljon meg a kellemetlen tünetektől, tájékozódjon a megoldási módszerekről független szakértőnktől!

Kérjen Ön is orvosi másodvéleményt itt!

Másodvéleményt kérek
Ára: 7.500 Ft
?
Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
100% szakvélemény garancia

Az orvosi másodvélemény igénylés fizetős szolgáltatás:

Garantáljuk, hogy önnek semennyit sem kell előre fizetnie.

Ön csak akkor fizet, ha az orvosi másodvélemény beérkezett és már látja a rendszerben.

Garantáljuk, hogy, ha valamilyen okból kifolyólag mégis elkerülhetetlen a személyes orvosi vizsgálat, a másodvélemény árát az orvos beszámítja a vizit díjába, így ön nem kockáztat.

Milyen típusú beavatkozás a gyomortükrözés?

A gyomortükrözés, más néven gasztroszkópia, jelenleg az egyik legkorszerűbb eljárás a nyelőcső, a gyomor és a nyombél belső vizsgálatához. Segítségével egzakt diagnózis adható reflux betegség, gyomorfekély és egyéb, a gyomor nyálkahártyát érintő betegségekben (polip, gyomorrák, stb), hiszen láthatóvá válik a nyelőcső, a gyomor és a nyombél nyálkahártyájának állapota és azonnal kiszűrhető minden elváltozás.

Az endoszkóp, mint vizsgálati eszköz

Az endoszkóp (gasztroszkóp) egy megközelítőleg ujjnyi vastag flexibilis cső, amin keresztül levegőt juttatnak a gyomorba, így a cső akadálytalanul hatolhat végig a vizsgálni kívánt területen. A gasztroszkópban egy speciális technika segítségével (üvegszálas optika) felvételt tudnak készíteni a vizsgált területről, ami azonnal megjelenik a vizsgáló orvos előtt.

A gyomortükrözés során a vizsgáló orvos akár szövetmintát is nyerhet a gyanús területről, mivel a gasztroszkóp egy csatornáján keresztül különböző speciális eszközök, fogókat juttathat a vizsgált területre. Lehetőség van továbbá arra is, hogy az orvos a sérült területet kezelje, vérzéscsillapítót alkalmazzon.

A gyomortükrözés folyamata

A beteg a vizsgálat előtt pontos tájékoztatást kap a vizsgálatot végző orvostól, már napokkal a vizsgálat előtt. Fontos tájékoztatni az orvost, ha vérzékenységben szenved, illetve ha véralvadásgátlót szed, illetve a kivehető fogsort is el kell távolítani a vizsgálat idejére.

A vizsgálat napján már nem fogyaszthat ételt és italt  a páciens; a vizsgálat előtti estén ehet utoljára és éjfélig ihat vizet. Fontos, hogy az utolsó táplálkozás és folyadékfogyasztás, illetve a vizsgálat között legalább 6 órának kell eltelni. A vizsgálatot megelőző utolsó étkezés könnyen emészthető legyen, illetve kerülni kell a dohányzást!

A vizsgálat során, első lépésben a beteg torkába lidokaynt permeteznek, ami segít elérzésteleníteni a garatot, így a garatreflex (hányinger, öklendezés) enyhül. Ezután a betegnek a bal oldalára kell feküdnie, és térdét mellkasa felé felhúzni. A sérülések elkerülése érdekében egy csutorát helyeznek a fogak közé, így vezetik be a vizsgálathoz használt csövet a szájüregbe. Ilyenkor az orvos utasítására, nyeléssel kell segíteni a cső gyomorba juttatását (Az előzetesen használt lidocayn segít ebben). Miután a cső a nyelőcsőbe került, a gyomor kezdeti szakaszánál juttatják a levegőt a vizsgálati területre a csövön keresztül, hogy az endoszkóp zavartalanul juthasson tovább.

A vizsgálat során a képek azonnal kiértékelésre kerülnek, ezért is van lehetőség az esetleges azonnali beavatkozásokra, szövetminta vételére. A vizsgálat befejeztével a garat zsibbadása még 1-2 órán át fennállhat és a gyomorba befújt levegő okozhat rövid időre esetleges kellemetlenséget, puffadást. 

Vizsgálat után még 2-3 óráig kerüljük a táplálkozást, folyadékbevitelt, mert a garat zsibbadása balesetet okozhat.

Ha Önnek gyomor panaszai vannak és ezidáig nem kapott hathatós segítséget, forduljon bizalommal neves szakorvosainkhoz, akik az Ön konkrét kérdéseire személyre szabott válaszokat adnak.

Kérjen Ön is orvosi másodvéleményt itt!

 • Dr. Willner-Haring Péter

  Dr. Willner-Haring Péter

  Sebész Főorvos

  Sebészet Részlegvezető, Róbert Károly Magánklinika

  Szakterületei: általános sebészet, proktológia, kismedence sebészet

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

  1989-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az esztergomi kórház sebészeti-baleseti sebészeti osztályán szerzett gyakorlat után a Telki Kórház sebészeti részlegének vezetője lettem 1999-ben. 2011-től a Róbert Klinikán látok el hasonló feladatot. Különleges érdeklődésem: laparoszkópos műtétek, háló beültetéses sérvműtétek, végbéltáji és kismedencei ambuláns kezelések és műtétek. A proktológiai ambuláns kivizsgálásban és kezelésben innovatív megoldásokat vezettem be. Elsők között végeztem Magyarországon laparoszkópos epeműtétet, vakbélműtétet, Longo féle végbélműtétet és több speciális gáttáji műtétet. A Magyar Sebész Társaság tagja, az MST Coloproctologiai Szekciójának vezetőségi tagja vagyok.

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete