Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00117
Belépés

Szakterületeink » Nőgyógyászat » Nőgyógyászati endoszkópia » Hiszteroszkópia

Hiszteroszkópia

A legtöbb nőgyógyászati betegség ma már modern, kis megterheléssel járó beavatkozással gyógyítható.

Válasszon szakértőink közzül és tegye fel kérdéseit! Kérjen orvosi másodvéleményt itt!

Másodvéleményt kérek
Ára: 7.500 Ft
?
Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
100% szakvélemény garancia

Az orvosi másodvélemény igénylés fizetős szolgáltatás:

Garantáljuk, hogy önnek semennyit sem kell előre fizetnie.

Ön csak akkor fizet, ha az orvosi másodvélemény beérkezett és már látja a rendszerben.

Garantáljuk, hogy, ha valamilyen okból kifolyólag mégis elkerülhetetlen a személyes orvosi vizsgálat, a másodvélemény árát az orvos beszámítja a vizit díjába, így ön nem kockáztat.

Hiszteroszkópia

Mi az a hiszteroszkópia?

A hiszteroszkópia (méhűri tükrözés) a méh belső felszínének vizsgálatára alkalmas eljárás.

A méh belső felszínének olyan elváltozásai esetén alkalmazzák, mint pl. polip, mióma, fejlődési rendellenesség, összenövés, a méh belfelszínének egyenetlensége, stb. Ilyenkor ma már nincs szükség nagy műtétre, hanem egy napos kórházi tartózkodás keretében, kis megterheléssel, alacsony kockázattal elvégezhető a szükséges beavatkozás. 

A méhüreg diagnosztikus tükrözését (hiszteroszkópiát) ajánlják azokban az esetekben, ha a következő panaszok okának tisztázására van szükség:

 • különböző vérzési zavarok,
 • meddőség,
 • vetélési hajlam vagy
 • ismeretlen eredetű alhasi panaszok.

Ezzel az operatív vizsgálati módszerrel gyakran olyan elváltozásokat is fel lehet ismerni, melyeket más módszerek (pl. az ultrahanggal vagy a méhűri kaparással) nem tudnak kimutatni (pl. polipok, fejlődési rendellenességek vagy korai stádiumban lévő daganatok).

Mik a hiszteroszkópia előnyei?

Hasonlóan a laparoszkópiához, a hiszteroszkópia esetében is lehetőség van a diagnosztikán túl operatív beavatkozásra: a méhen belüli összenövések oldhatók, a nyálkahártya alatti myoma gócok és polipusok eltávolíthatók, a fejlődési rendellenességek kiírthatóak és makacs vérzészavar esetén a méh nyálhártyája teljes mélységében eltávolítható. Ezzel az endoszkópos operációs technikával számos esetben elkerülhető hasműtét, a méh kivétele.

Mi történik hiszteroszkópia során?

Hiszteroszkópia során érzéstelenítésben a méhszájon keresztül vékony optikát vezetnek a méh üregébe, majd a méhet gáz vagy folyadék bejuttatásával kitágítják. Ily módon láthatóvá válik a méh  belfelszíne, lehetővé válik a méhnyálkahártya pontos és alapos vizsgálata.

A hiszteroszkóp segítségével speciális műszerek (kisebb fogók/csipeszek) is bejuttathatóak a méhbe, melyekkel könnyen és fájdalommentesen lehet szövetmintát venni mikroszkópos vizsgálathoz.

A diagnosztikai tükrözéssel egyidejűleg kisebb beavatkozásokra – polipok, kisebb miómák eltávolítására, sövény kiirtására, összenövések oldására - is sor kerülhet. Abban az esetben, ha a méhnyálkahártya teljes kiürítése ajánlott, külön informálják a pácienseket.

A tükrözést fájdalomcsillapítással végzik. Ez történhet fájdalomcsillapítók és/vagy nyugtatók adásával, helyi érzéstelenítéssel ill. rövid altatással. Ez többek között a beteg fájdalomérzékenységétől, illetve anatómiai adottságaitól függ. Az anesztéziával kapcsolatos bővebb információkat mindig az altatóorvosi konzultáció során kapja meg a páciens.

A beavatkozás - amennyiben azt egyéb kezelésekkel nem kell kombinálni – egy napos kórházi tartózkodást igényel.

Beavatkozás vagy műtét előtt áll? Segíthet eloszlatni kételyeit, ha a beavatkozás előtt még egy független orvos átnézi a leleteit és ad egy független orvosi másodvéleményt!

Válasszon szakértőink közzül és tegye fel kérdéseit!

 • Dr. Fülöp István

  Dr. Fülöp István

  Meddőségi és nőgyógyászati endoszkópos szakember

  Róbert Károly Magánklinika Meddőségi Centrumának vezetője

  Szakterületei: endometriózis kezelés, lombik bébi eljárás, lézeres laparoszkópia

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

     Orvosi tanulmányaimat Szegeden végeztem, majd ezt követően szülészet-nőgyógyászati szakmai alapismereteimet Veszprémben szereztem. 2001-ben tettem szakvizsgát, azóta foglalkozom specifikusan meddőségi kezeléssel és emelt szintű endoszkópos sebészettel.

     Tevékenységi köröm a korszerű meddőségi kivizsgálás és beavatkozások széles skáláját magába foglalja, úgy, mint asszisztált reprodukciós eljárások alkalmazása, minimál invazív nőgyógyászati endoszkópos sebészet (hiszteroszkópia, laparaszkópia), reprodukciós endoszkópos sebészet.

     Szakmai gyakorlatomat a budapesti Nyírő Gyula Kórház Meddőségi Centrumában szereztem, ahol a meddőségi kezelés teljes, Magyarországon elérhető palettáját elsajátítottam. Endoszkópos ismereteimet nemzetközi tanulmányutakon és európai hírű, nemzetközi szakemberek mellett szereztem meg.

     Jelenleg a Róbert Károly Magánklinika Meddőségi és Endoszkópos részlegét vezetem, ahol a meddőségi kezelések széles palettáját – inszemináció, lombik bébi eljárás, reprodukciós sebészet – végzem. Endoszkópos készségem kiterjed számos meddőségi és nőgyógyászati kórkép kezelésére, úgy mint a petefészket épen megőrző ciszta kihámozás, a méhmegtartó myoma göb eltávolítás, szükség esetén endoszkópos méheltávolítás, súlyos endometriosis lézeres megoldása, méh pozíció javító műtétek, vizelet csepegés speciális megoldásai, illetve fejlődési rendellenességek korrekciója. Tudományos eredményeimet több hazai és nemzetközi szakmai lapban publikálták és számos hazai és nemzetközi kongresszuson ismertettem.

 • Dr. Rucz Árpád

  Dr. Rucz Árpád

  Profilvezető Főorvos

  Szülészet-nőgyógyászati Osztály, Róbert Károly Magánklinika

  Szakterületei: szülészet-nőgyógyászat, nőgyógyászati endoszkópia, klimax-menopausa

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

     Közel 30 éve vagyok szülész-nőgyógyász, pályafutásomat a békéscsabai Réti Pál Kórházban kezdtem, ahol 39 évesen én lettem az ország legfiatalabb osztályvezető főorvosa. 15 év szakmai sikert, kialakult praxist és biztos egzisztenciát hátrahagyva a fővárosba költöztem, és jelenleg a Róbert Károly Magánklinika profilvezető főorvosa vagyok.

     Vezetőségi tagja vagyok az Endoszkópos Társaságnak és a Magyar Nőorvosok Társaságának is. Pályafutásom során mindig arra törekedtem, hogy pácienseimet a lehető legkisebb megterheléssel, fájdalom nélkül, gyors felépülést adó műtéti technikával gyógyítsam. Így jutottam el az endoszkópiáig, számos hazai és külföldi tovább- képzés tapasztalatait felhasználva, lassan 20 éve alkalmazom ezt a technikát. Úgy érzem betegeim értékelik, hogy a has felvágása nélkül, gyors felépüléssel nyerhetik vissza egészségüket.

     Amennyiben nőgyógyászai problémájával, laparoszkópos műtétjével, vagy változókori panaszainak kezelésével kapcsolatban kételyei merülnek fel, problémái vannak, keressen kérdéseivel, és én legjobb tudásom, és szakmai ismeretem alapján választ adok Önnek betegségével kapcsolatban.

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete