Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00118
Belépés

Szakterületeink » Sebészet » Hasi sebészet » Köldöksérv

Köldöksérv

Ha Önnek is panaszai vannak és szeretne többet megtudni az állapotáról, forduljon bizalommal neves szakorvosunkhoz!

Kérjen Ön is orvosi másodvéleményt itt!

Másodvéleményt kérek
Ára: 7.500 Ft
?
Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
100% szakvélemény garancia

Az orvosi másodvélemény igénylés fizetős szolgáltatás:

Garantáljuk, hogy önnek semennyit sem kell előre fizetnie.

Ön csak akkor fizet, ha az orvosi másodvélemény beérkezett és már látja a rendszerben.

Garantáljuk, hogy, ha valamilyen okból kifolyólag mégis elkerülhetetlen a személyes orvosi vizsgálat, a másodvélemény árát az orvos beszámítja a vizit díjába, így ön nem kockáztat.

Mit nevezünk köldöksérvnek?

A köldöksérv egy, a hasfali sérvek csoportjába tartozó fizikális elváltozás, amelynek két csoportja van: az újszülött kori és a felnőttkori köldöksérv.

Újszülött kori köldöksérv

Az újszülött korban jelentkező köldöksérv kialakulása nem ritka, hiszen a köldökcsonk leesése után még a köldökkapu nem záródik rendesen. Ilyenkor egy intenzív, vagy erőteljes sírás okozhat olyan hasűri nyomást, amely a belső szerveket, a belet betolhatja a köldök felé. Ez a köldök kiboltosulásával és fájdalommal jár.

Az újszülötteknél a műtéti beavatkozás nem indokolt, hiszen az állandó nyugalmi állapotnak és a hasfal megerősödésének következtében a sérv zárul. Abban az esetben, ha a kisgyerek első életéve után a záródás nem történik meg, figyelemmel kell kísérni a köldöksérvet és 4-5 évesen műtéti beavatkozást is igényelhet.

Felnőtt kori köldöksérv

Felnőtt korban a köldöksérv kialakulása már nagyobb figyelmet igényel, hiszen ez már egy szerzett sérv. A kialakulásának okai is súlyosabbak:

 • túlsúly, vagy hirtelen súlycsökkenés
 • székrekedés
 • vastagbéldaganat
 • kóros légzőszervi betegség következtében állandósult köhögés
 • izomszövet sorvadás
 • terhesség következtében kialakuló sérv

A köldöksérv tünetei

 • látványos köldök kifordulás, kitüremkedés
 • míg gyerekeknél fájdalom nem jelentkezik, felnőtt korban már kellemetlen fájdalom lép fel
 • a bőrfelszín a köldök környékén elvékonyodhat, kifekélyesedhet
 • súlyosabb esetben jelentkezhet gyulladás, székletpangás, fekélyesség.

Tévhit hogy a sérvkötő megoldást jelent. Sok esetben ez ártalmasabb, a bőrfelszín tovább sérülhet. Felnőtt korban a műtét a köldöksérv legbiztosabb megoldása, hiszen ilyenkor elkerülhető a teljes kizáródás.

Ha Önnek is panaszai vannak és ezidáig nem kapott hathatós segítséget, forduljon bizalommal neves szakorvosainkhoz, akik az Ön konkrét kérdéseire személyre szabott válaszokat adnak.

Kérjen Ön is orvosi másodvéleményt itt!

 • Dr. Willner-Haring Péter

  Dr. Willner-Haring Péter

  Sebész Főorvos

  Sebészet Részlegvezető, Róbert Károly Magánklinika

  Szakterületei: általános sebészet, proktológia, kismedence sebészet

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

  1989-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az esztergomi kórház sebészeti-baleseti sebészeti osztályán szerzett gyakorlat után a Telki Kórház sebészeti részlegének vezetője lettem 1999-ben. 2011-től a Róbert Klinikán látok el hasonló feladatot. Különleges érdeklődésem: laparoszkópos műtétek, háló beültetéses sérvműtétek, végbéltáji és kismedencei ambuláns kezelések és műtétek. A proktológiai ambuláns kivizsgálásban és kezelésben innovatív megoldásokat vezettem be. Elsők között végeztem Magyarországon laparoszkópos epeműtétet, vakbélműtétet, Longo féle végbélműtétet és több speciális gáttáji műtétet. A Magyar Sebész Társaság tagja, az MST Coloproctologiai Szekciójának vezetőségi tagja vagyok.

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete