Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00117
Belépés

Szakterületeink » Nőgyógyászat » Nőgyógyászati endoszkópia » Laparoszkópia

Laparoszkópia

A nőgyógyászati kórképek többsége ma már modern, kis megterheléssel járó beavatkozással megoldható. Kérje ki szakértőnk tanácsát és kérjen orvosi másodvéleményt itt!

Másodvéleményt kérek
Ára: 7.500 Ft
?
Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
100% szakvélemény garancia

Az orvosi másodvélemény igénylés fizetős szolgáltatás:

Garantáljuk, hogy önnek semennyit sem kell előre fizetnie.

Ön csak akkor fizet, ha az orvosi másodvélemény beérkezett és már látja a rendszerben.

Garantáljuk, hogy, ha valamilyen okból kifolyólag mégis elkerülhetetlen a személyes orvosi vizsgálat, a másodvélemény árát az orvos beszámítja a vizit díjába, így ön nem kockáztat.

Laparoszkópia

Milyen típusú beavatkozás a laparoszkópia?

Az endoszkópia speciális esete a laparoszkópia, mely során a hasüregben történnek diagnosztikus és terápiás beavatkozások. A nőgyógyászati endoszkópia a női szervek kis behatoláson át végzett vizsgálatát és kezelését jelenti.

A beavatkozások jelentősége abban áll, hogy sem a beavatkozás, sem a műtétet követő időszak nem terheli meg jelentősen a pácienseket. A laparoszkópia legfőbb előnyei a nyílt műtéttel szemben a kisebb műtéti megterhelés, alacsonyabb kockázat, a rövidebb gyógyulási idő, és a gyorsabb felépülés. Ez annak köszönhető, hogy laparoszkópia során a nagy hasfali vágás helyett csupán néhány apró metszés szükséges a beavatkozáshoz.

Milyen betegségek gyógyíthatók laparaszkópiásan?

A nőgyógyászati endoszkópia fejlődése lehetővé tette, hogy a nagyobb, megterhelőbb nőgyógyászati műtéteket kiváltsák az ún. minimál invazív (kis megterhelésű) beavatkozások. Segítségükkel jelentősen csökkent a beavatkozások kockázata, lerövidült a lábadozási idő és a szövődmények aránya is elenyésző.

Laparoszkóppal ma már olyan elváltozások is rutinszerűen megoldhatók, mint a mióma, endometriózis, PCO, méhen kívüli terhesség, vizelettartási zavarok, kismedencei összenövések, vagy a méh eltávolítás. Leggyakrabban alhasi panaszok, különböző nőgyógyászati problémák, illetve meddőség esetén javasolt a kismedence tükrözése.

Az alábbi linkeken konkrét betegségek laparoszkópos megoldási lehetőségeiről, a beavatkozás menetéről és várható gyógyulási esélyeiről olvashat.

Endometriózis eltávolítása laparoszkóppal
Mióma eltávolítása laparoszkóppal
Laparoszkópos méhetávolítás
Méhen kívüli terhesség megoldása laparoszkóppal


Mi történik laparoszkópia során?

A laparoszkópos műtéteket altatásban végzik, átlagos időtartama a beavatkozás fajtájától és az elváltozás súlyosságától illetve az operatőr jártasságától is függ.

A beavatkozás során először gázzal feltágítják a kismedencét, hogy az optikai eszközök számára jobban vizualizálható legyen a hasüregi tér. Ezután 3-4 kis metszést ejtenek a hasfalon, amelyeken keresztül optikai műszert illetve mikrosebészeti eszközöket juttatnak a hasüregbe. A diagnosztikai tükrözéssel egyidejűleg kisebb beavatkozásokra – polipok, miómák eltávolítására, összenövések oldására - is sor kerülhet.

A laparoszkópos beavatkozások után jóval gyorsabb a felépülés, mint a nyitott műtétek után. Laparoszkópiát követően általában két napos kórházi bent fekvésre van szükség. Ezután a páciens otthonába távozhat, majd néhány kímélőbb napot követően visszatérhet normál életviteléhez. 

Ha Önnek is van kezelendő nőgyógyászati betegsége, és szeretne többet megtudni a laparoszkópos műtéti lehetőségekről, kérje ki szakértőnk tanácsát és kérjen orvosi másodvéleményt itt!

 • Dr. Fülöp István

  Dr. Fülöp István

  Meddőségi és nőgyógyászati endoszkópos szakember

  Róbert Károly Magánklinika Meddőségi Centrumának vezetője

  Szakterületei: endometriózis kezelés, lombik bébi eljárás, lézeres laparoszkópia

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

     Orvosi tanulmányaimat Szegeden végeztem, majd ezt követően szülészet-nőgyógyászati szakmai alapismereteimet Veszprémben szereztem. 2001-ben tettem szakvizsgát, azóta foglalkozom specifikusan meddőségi kezeléssel és emelt szintű endoszkópos sebészettel.

     Tevékenységi köröm a korszerű meddőségi kivizsgálás és beavatkozások széles skáláját magába foglalja, úgy, mint asszisztált reprodukciós eljárások alkalmazása, minimál invazív nőgyógyászati endoszkópos sebészet (hiszteroszkópia, laparaszkópia), reprodukciós endoszkópos sebészet.

     Szakmai gyakorlatomat a budapesti Nyírő Gyula Kórház Meddőségi Centrumában szereztem, ahol a meddőségi kezelés teljes, Magyarországon elérhető palettáját elsajátítottam. Endoszkópos ismereteimet nemzetközi tanulmányutakon és európai hírű, nemzetközi szakemberek mellett szereztem meg.

     Jelenleg a Róbert Károly Magánklinika Meddőségi és Endoszkópos részlegét vezetem, ahol a meddőségi kezelések széles palettáját – inszemináció, lombik bébi eljárás, reprodukciós sebészet – végzem. Endoszkópos készségem kiterjed számos meddőségi és nőgyógyászati kórkép kezelésére, úgy mint a petefészket épen megőrző ciszta kihámozás, a méhmegtartó myoma göb eltávolítás, szükség esetén endoszkópos méheltávolítás, súlyos endometriosis lézeres megoldása, méh pozíció javító műtétek, vizelet csepegés speciális megoldásai, illetve fejlődési rendellenességek korrekciója. Tudományos eredményeimet több hazai és nemzetközi szakmai lapban publikálták és számos hazai és nemzetközi kongresszuson ismertettem.

 • Dr. Rucz Árpád

  Dr. Rucz Árpád

  Profilvezető Főorvos

  Szülészet-nőgyógyászati Osztály, Róbert Károly Magánklinika

  Szakterületei: szülészet-nőgyógyászat, nőgyógyászati endoszkópia, klimax-menopausa

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

     Közel 30 éve vagyok szülész-nőgyógyász, pályafutásomat a békéscsabai Réti Pál Kórházban kezdtem, ahol 39 évesen én lettem az ország legfiatalabb osztályvezető főorvosa. 15 év szakmai sikert, kialakult praxist és biztos egzisztenciát hátrahagyva a fővárosba költöztem, és jelenleg a Róbert Károly Magánklinika profilvezető főorvosa vagyok.

     Vezetőségi tagja vagyok az Endoszkópos Társaságnak és a Magyar Nőorvosok Társaságának is. Pályafutásom során mindig arra törekedtem, hogy pácienseimet a lehető legkisebb megterheléssel, fájdalom nélkül, gyors felépülést adó műtéti technikával gyógyítsam. Így jutottam el az endoszkópiáig, számos hazai és külföldi tovább- képzés tapasztalatait felhasználva, lassan 20 éve alkalmazom ezt a technikát. Úgy érzem betegeim értékelik, hogy a has felvágása nélkül, gyors felépüléssel nyerhetik vissza egészségüket.

     Amennyiben nőgyógyászai problémájával, laparoszkópos műtétjével, vagy változókori panaszainak kezelésével kapcsolatban kételyei merülnek fel, problémái vannak, keressen kérdéseivel, és én legjobb tudásom, és szakmai ismeretem alapján választ adok Önnek betegségével kapcsolatban.

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete