Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00118
Belépés

Szakterületeink » Belgyógyászat » Hipertónia » Magasvérnyomás

Magasvérnyomás

Ellentmondásos javaslatokat kapott ezidáig és nem tudja, kihez forduljon?
Szeretne gyorsan, kényelmesen konkrét választ kapni kérdéseire megbízható szakembertől?

Kérjen orvosi másodvéleményt itt!

Másodvéleményt kérek
Ára: 7.500 Ft
?
Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
100% szakvélemény garancia

Az orvosi másodvélemény igénylés fizetős szolgáltatás:

Garantáljuk, hogy önnek semennyit sem kell előre fizetnie.

Ön csak akkor fizet, ha az orvosi másodvélemény beérkezett és már látja a rendszerben.

Garantáljuk, hogy, ha valamilyen okból kifolyólag mégis elkerülhetetlen a személyes orvosi vizsgálat, a másodvélemény árát az orvos beszámítja a vizit díjába, így ön nem kockáztat.

Magasvérnyomás

Mi a Hipertónia?

A magas vérnyomás betegséget nevezik Hypertonia-nak. A vérnyomás az érfalakra gyakorolt nyomás érték. A szív úgy működik, mint egy pumpa, ami gyakorlatilag egy zárt rendszerben keringeti a vért. Ez a teljes vérkeringés.

Amikor az artériák (ütőerek) falára valamilyen oknál fogva nagyobb nyomás nehezedik, akkor megemelkedik a nyomási érték és kialakul a hypertonia; azért jön létre, mert az erek nem tudnak megfelelően tágulni a nyomás hatására, a vérmozgás lelassul, így a szívnek erőteljesebben kell pumpálni, aminek következtében a vérnyomás emelkedik.

A vérnyomásnál két értéket figyelünk. Az egyik a szisztolés, mely a szív összehúzódásakor keletkező nyomásérték, és a másik a diasztolés érték, ami a szív kamráinak nyugalmi helyzetét mutatja. Ez a kisebb érték. ( Normál értéknek tekintjük a 120/80 –as értéket.)

Milyen tünetek utalnak magas vérnyomásra?

A folyamatos kontroll érdekében, akinél felmerül a magas vérnyomás gyanúja, célszerű rendszeresen mérni a vérnyomást. Különösen ajánlott, ha az alábbi tünetek jelentkeznek, vagy ha a családban előfordult szív és érrendszeri megbetegedés, illetve az illető folyamatos stressznek van kitéve:

 • rossz közérzet, fáradság,
 • gyakori fejfájás,
 • szapora szívverés, vagy szívdobogásérzet,
 • szédülés.

Mivel a tünetek sokszor kezelés nélkül elmúlnak, ezért az esetleges károsító hatásáról, szövődményeiről sem feltétlenül veszünk tudomást.

Hogyan alakul ki magas vérnyomás?

 • Gyakori ok az elhízás, a mozgásszegény életmód,
 • örökletesség,
 • dohányzás, alkohol, drog használata,
 • stressz,
 • helytelen táplálkozás.

A magas vérnyomás vizsgálata

 • folyamatos vérnyomásmérés,
 • vérkép vizsgálat,
 • laboratóriumi vizsgálat
 • vizeletvizsgálat (fehérje ellenőrzés)
 • szemfenék vizsgálat
 • szükség szerinti műszeres vizsgálatok.

A magas vérnyomás kezelése

A diagnosztizált betegséget egy élethosszig tartó gyógyszeres kezelés követi. Fontos a helyes táplálkozás kialakítása, a rendszeres testmozgás, és a káros szenvedélyek elhagyása (dohányzás, alkohol, és a só túlzott fogyasztása).

Orvostól orvosig járt problémájával és nem jutott egyről a kettőre?
Szeretne gyorsan, kényelmesen konkrét választ kapni kérdéseire megbízható szakembertől?

Kérjen orvosi másodvéleményt itt!

 • Dr. Kováts László

  Dr. Kováts László

  Belgyógyász főorvos, hipertonológus

  Zala Megyei Kórház Hypertonia Decentrum vezetője
  keszthelyi Diaverum Dialízis Központ Orvos Igazgatója

  Szakterületei: hipertónia kezelés

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

  1995-ben diplomáztam a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, majd a Zala Megyei Kórház Belgyógyászati osztályán dolgoztam több mint 15 éven át. 2000-ben belgyógyász szakvizsgát tettem, 2006-tól a hypertonia gondozás minősített orvosa képesítést szereztem.

  16 éve foglalkozom magas vérnyomásos betegek gondozásával, 2000-ben megszerveztem a Zala Megyei Kórház hypertonia járó-beteg ellátását, majd 2007-től regionális Hypertonia Decentrum minősítést nyertünk és megbíztak a vezetésével.   

  2011-től a keszthelyi Diaverum Dialízis Központ orvos-igazgatójaként tevékenykedem, illetve a Keszthelyi Kórházban is sikerült kialakítanom hypertonia szakrendelést.

  A Magyar Hypertonia Társaságnak 2002 óta, a Magyar Atherosclerosis Társaságnak 2009 óta vagyok a tagja. 2013-ban a Magyar Hypertonia Társaság vezetőségi tagjának választottak.

  Fő érdeklődési körömbe tartozik az un. terápia rezisztens magas vérnyomás kérdésköre, a hypertonia kronoterápiája, az ABPM illetve a vese és magas vérnyomás kapcsolata.

  Munkahelyeimen folyamatosan részt veszek a belgyógyászati-és a házi orvosi rezidensképzésben, az egészségügyi főiskolások oktatásában. Hypertonia tárgykörében munkacsoportommal előadásokkal, poszterekkel többször szerepeltünk különböző hazai kongresszusokon, illetve rendszeresen tartok előadásokat orvos továbbképző rendezvényeken, orvos klubokban. Gyógyító-, egészségszervező és tudományos munkámat 2004-ben Dicsérő Oklevéllel, 2007-ben Nívódíjjal jutalmazta a Zala Megyei Kórház, 2013-ban a Magyar Hypertonia Társaság Ifjúsági Díját nyertem el.

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete