Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00118
Belépés

Orvosi Másodvélemény

Az a fontos, hogy Ön hiteles orvosi segítséggel tisztábban láthassa dolgait

Ha tudni szeretné, hogy az Ön problémájára mi lenne a legjobb megoldás és erről megkérdezne egy független orvost, akkor Ön jó helyen jár.
Válassza ki azt a szakértőnket, akinek a válaszát várja, nem kell ajánlásokat gyűjtenie, bizonytalan laikus véleményeken tépelődnie.

Az egészségügy és a legtöbb orvos sajnos nagyon túlterhelt

Bizonyára Ön is tapasztalata már, hogy bizony a hazai egészségügyi ellátás nem mindig betegbarát: kígyózó sorok, rideg várótermi folyosók, több hetes várólisták, türelmetlen nővérek, szűkszavú orvosok.

Mire kiderítik, hogy mi a baj, gyakran elviselhetetlenül hosszú idő telik el. Annak ellenére, hogy órákat tölt el a vizsgálatokkal, úgy érzi, nem kapott megfelelő figyelmet, pontos tájékoztatást. Sajnos ez nem csak magyar jelenség.

Van lehetősége és joga is a jobb és személyesebb válaszokhoz

A jó hír az, hogy nem kell beletörődnie a helyzet kiszolgáltatottságába, és van lehetősége, sőt joga is arra, hogy megtalálja a válaszokat a kérdéseire, sőt, ehhez még csak ki sem kell lépnie otthonából!

Az orvosi másodvélemény egy kontrollvélemény a fennálló problémánkról, amit a már meglévő leletek alapján kapunk.

Egyetlen orvos sem mindenható

Míg az élet más területein teljesen elfogadott dolog, hogy kontroll véleményt kérjünk, addig az egészségügyben valahogy begyökerezett az a szemlélet, hogy a kezelőorvos mindenható és a betegek nem szólhatnak bele a gyógyításuk folyamatába.

Ha teljesen természetes, hogy egy házépítés előtt több mérnöki, statikusi ajánlatot is bekérünk, vagy „még körbenézünk”, mielőtt megvennénk a régóta áhított műszaki cikket, miért ne járhatnánk körül jobban egy egészségügyi problémát, miért ne kérhetnénk ki egy másik szakorvos véleményét is, mielőtt belevágunk egy kezelésbe? Az egészségünk, a testünk épségének visszaállítása, vagy a lehetséges gyermekvállalás mindenek felett való.

Kérdezni, tájékozódni elemi érdekünk

Még ha nem is tudatosul bennünk, valójában nap, mint nap kérnek az emberek másodvéleményt, a szomszéd bácsi, az ismerősök, vagy az internet segítségével.

Ahogy mondani szokták: több szem, többet lát. Természetes igényünk, hogy ne legyünk kiszolgáltatva, vágyunk arra, hogy egy orvosi vizsgálatot követő konzultáció eredményeit, esélyeinket megbeszélhessük egy második orvossal.

A megnyugvás első lépés a gyógyulás felé

Könnyebb szívvel vágunk bele egy kezelésbe vagy akár egy műtétbe, ha meggyőződtünk róla, hogy egy tőlünk, az eddigi orvosainktól független másik orvos is ugyanezt javasolja. Erősebb lesz a bizalmunk az eljárás helyességében és ez a gyógyulást is elősegítheti.

Úgy érzi, hogy félrekezelték eddig?

Előfordulhat sajnos az is, hogy téves diagnózist kaptunk, vagy a javasolt terápiánál már elérhetőek modernebb, kevésbé megterhelő, kisebb kockázattal járó beavatkozások is.

Sok szenvedést okozhat egy eredménytelen kezelés; elpocsékolt idő, energia, pénz, és rengeteg bosszankodás, aggodalom, hogy ennek ellenére mégsem javul saját, vagy szerettünk állapota.

Egy megbízható orvosi másodvélemény nagyon sokat segíthet, hogy ezt elkerüljük.

Orvosi másodvélemény egyszerűen és diszkréten

Ön a nap 24 órájában, földrajzi kötöttségek nélkül kérhet orvosi másodvéleményt és ehhez még ki sem kell lépnie otthonából.
Otthon, szép nyugodtan gondolja át, szedje össze leleteit, fogalmazza meg kérdését, és küldje el, töltse fel online választott szakorvosunknak!
A leleteket, papírokat szkennelje (szkenneltesse) be, és csak a szkennelt anyagokat küldje el nekünk, az eredeti mindenképpen Önnél marad.

Ha úgy érzi holtpontra jutott és kell egy támasz a döntés előtt, ha szeretne tudni többet arról, hogy van-e az Ön esetében modernebb és hatékonyabb orvosi eljárás is, akkor vegye igénybe szolgáltatásunkat!