Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00118
Belépés

Szakterületeink » Nőgyógyászat » Szülészet » Terhesgondozás

Terhesgondozás

Orvostól orvosig járt problémájával és nem jutott egyről a kettőre?
Szeretne gyorsan, kényelmesen konkrét választ kapni kérdéseire és szívesen megkérdezne egy független szakembert?

Kérjen orvosi másodvéleményt itt!

Másodvéleményt kérek
Ára: 7.500 Ft
?
Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
100% szakvélemény garancia

Az orvosi másodvélemény igénylés fizetős szolgáltatás:

Garantáljuk, hogy önnek semennyit sem kell előre fizetnie.

Ön csak akkor fizet, ha az orvosi másodvélemény beérkezett és már látja a rendszerben.

Garantáljuk, hogy, ha valamilyen okból kifolyólag mégis elkerülhetetlen a személyes orvosi vizsgálat, a másodvélemény árát az orvos beszámítja a vizit díjába, így ön nem kockáztat.

Terhesgondozás

A terhesség megállapítása után kezdetét veszi egy, a terhességet végig kísérő folyamat, amely során a szülész-nőgyógyász, a háziorvos és védőnő közösen látják el és követik figyelemmel a kismamát és a fejlődő magzatot. Fontos megjegyezni, hogy a terhesgondozás törvényben előírt „kötelezettsége” a kismamának, hiszen az anyasági támogatások csak akkor igényelhetők, ha legalább 4 alkalommal részt vesz a terhesgondozással kapcsolatos vizsgálatokon!

Mi a terhesgondozás célja?

A terhesgondozás legfontosabb feladat, hogy kiegyensúlyozott, komplikációmentes legyen a terhesség, a magzat egészségesen fejlődjön és a szülés a legteljesebb biztonságban menjen végbe. A gondozás során a kismamát felkészítik a szülés utáni teendőkre, a szoptatásra és az újszülött ápolására, gondozására, táplálására. Ezzel megelőzhető az, hogy félelemérzés társuljon a terhességhez valamit a szüléshez, illetve a terhesség ideje alatt a lehető legjobban felkészüljön a kismama az új szerepre mind fizikálisan mind pszichésen.

Mindig kövessük az orvosok utasítását és minden alkalommal jelenjünk meg a vizsgálatokon, így elkerülhető az is, hogy születéskor derüljenek ki problémák, esetleges rendellenességek!

Szükséges vizsgálatok a terhesgondozás során

A terhesség megállapítása után egyből kezdetét veszik az orvosi vizsgálatok, ahol az orvos a kismama általános egészségi állapotáról, betegségeiről, családi kórtörténetről érdeklődik, illetve az apa is részt vesz a vizsgálatok bizonyos fázisaiban. Minden esetben vér és vizeletminta elemzés történik, illetve ultrahang vizsgálattal is ellenőrzik az embrió elhelyezkedését és méreteit.

A nőgyógyászati vizsgálatok mellett (teljes laborvizsgálat, ultrahang, manuális vizsgálat) sor kerül belgyógyászati és fogászati vizsgálatokra, illetve bizonyos kockázati tényezőket figyelembe véve szükségessé válhatnak egyéb vizsgálatok is. Kockázati tényező lehet például a többszöri vetélés, asszisztált reprodukciós beavatkozás, életkor, túlsúly, vagy a cukorbetegség.

Jelentősebb vizsgálatok menete a terhesgondozás során

A terhesség első harmadában, a 12. terhességi hétig történik meg az első hüvelyi ultrahang, teljes labor vizsgálat, belgyógyászati vizsgálat, illetve a kismamák ekkorra jelentkeznek le a körzeti védőnőnél, háziorvosnál, akik nyilvántartásba veszik és kiállítják számukra a terhes kiskönyvet.

A 12. héten történik egy kisgenetikai ultrahang vizsgálat, ahol ellenőrzik a magzat tarkóredő vastagságát (ez utalhat kromoszóma rendellenességre), majd a 16. héten következnek újabb vérvizsgálatok: AFP, AFP, TORCH, HBsAg. A 18. betöltött terhességi héten végzik a nagygenetikai vizsgálatot, majd a 24. hét környékén történik a vércukor ellenőrzés, magzati szívultrahang vizsgálat. A 32. hét környékén szokott történni ultrahang vizsgálat, ezt követően, a 36-héttől kezdődően heti rendszerességgel NST vizsgálatot végeznek. A terminus közelében a vizsgálatokra sűrűbben kerül sor.

A terhesség során, a gyermekvállalásra tudatosan készült kismama is szembesülhet olyan problémával, ami veszélyeztetheti az Ő és a magzat életét. (pl.: toxémia, vetélés, fejlődési rendellenesség). Ezért fontos a folyamatos ellenőrzés, a vizsgáltok végzése és az orvos tanácsainak betartása!

Orvostól orvosig járt problémájával és nem jutott egyről a kettőre?
Szeretne gyorsan, kényelmesen konkrét választ kapni kérdéseire és szívesen megkérdezne egy független szakembert?

Kérjen orvosi másodvéleményt itt!

 • Dr. Szakonyi Tibor

  Dr. Szakonyi Tibor

  Igazgató Főorvos

  Róbert Károly Magánklinika, Igazgatóság Elnöke

  Szakterületei: Szülészet-nőgyógyászat, Ultrahang diagnosztika

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

     1972-ben kezdtem a pályámat, mint szülész-nőgyógyász szakorvos jelölt. A szakvizsgámat már a Róbert Károly kórházban kaptam 1977-ben és azóta ebben a kórházban dolgozom – a pálya minden szintjét végig jártam a segédorvostól a vezető főorvosig. 1983-ban tettem ultrahang licence vizsgát, azóta nagy jártasságot szereztem az ultrahang diagnosztika területén, mely most elengedhetetlen a napi működésben.

     Szinte valamennyi nőgyógyászati szakmai társaságnak tagja vagyok. Az elmúlt 39 év alatt több ezer gyermeknek segítettem a világra jönni. Neves tanáraimnak köszönhetően a nőgyógyászati műtétek szinte minden fajtáját megtanultam és alkalmaztam.

     A 2007-es egészségügyi reform kapcsán megszűnt az általam vezetett szülészet-nőgyógyászati osztály finanszírozása és így korábbi formájában történő működése, így – megvédve az ott dolgozó szakembereket és egy jól működő osztály létét - elhatároztam néhány munkatársammal együtt, hogy magán-ellátás formájában fogunk tovább működni. Egy kitartó szakmai összefogás eredményeképpen jött létre a most már virágzó Róbert Károly Magánklinika. Az intézet szakmai felügyeletét látom el, mint vezető főorvos, és emellett az ügyvezető igazgatói, később a Zrt. Igazgatóság elnöki feladatait is ellátom.

     Életpályámat meghatározza az elhivatottság, az alázat, a szakma tisztelete, a hozzáértés megszerzése, a páciensek érdekét szolgáló figyelem és gondosság. Négy gyermekem és négy unokám van.

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete