Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00118
Belépés

Szakterületeink » Sebészet » Végbél sebészet » Vastagbélrák

Vastagbélrák

A vastagbélrák egy agresszív tumor típus, de a korai felismerés és kezelés nagyban növeli a túlélési esélyeket! Ha Önnek olyan panaszai vannak, amik felvetik a vastagbélrák gyanúját, ne habozzon!

Kérjen orvosi másodvéleményt neves szakorvosunktól!

Másodvéleményt kérek
Ára: 7.500 Ft
?
Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
100% szakvélemény garancia

Az orvosi másodvélemény igénylés fizetős szolgáltatás:

Garantáljuk, hogy önnek semennyit sem kell előre fizetnie.

Ön csak akkor fizet, ha az orvosi másodvélemény beérkezett és már látja a rendszerben.

Garantáljuk, hogy, ha valamilyen okból kifolyólag mégis elkerülhetetlen a személyes orvosi vizsgálat, a másodvélemény árát az orvos beszámítja a vizit díjába, így ön nem kockáztat.

Vastagbélrák

Mitől alakul ki a vastagbélrák?

A vastagbélrák nem más, mint a vastagbél nyálkahártyából kiinduló rosszindulatú daganat. A vastagbélrákok, végbélrákok többsége az úgynevezett polipokból alakul ki. A polipok rákmegelőző állapotoknak tekinthetőek: önmagukban még nem jelentenek rosszindulatú elváltozást, később azonban vastagbélrák, illetve végbélrák alakulhat ki belőlük.

A vastagbélrák kialakulásának számos tényezője van. Mivel nagyon gyakori - naponta megközelítőleg 30 új betegnél diagnosztizálják -, fontos, hogy kiemelten foglalkozzunk a betegséggel. A halálozási arány a műtétet követően sajnos hazánkban igen magas, így különös szerepet kap a prevenció és a megfelelő szűrés.

Amire kiemelten figyelni kell az anamnézist tekintve:

 • családban előforduló daganatos betegségek,   bélgyulladás (IBD),
 • anyagcserepangás, székrekedés,
 • polip jelenléte, akár fiatal korban is,
 • táplálkozás, környezeti tényezők.

   Mivel a tünetek egyéb, más betegségre is utalhatnak, ezért fontos az azonnali kivizsgálás.

   Vastagbélrák tünetei

   • székelési változás, a megszokott étrend és életmód mellett,
   • véres széklet
   • émelygés, hányás
   • testsúlycsökkenés
   • vérképzési problémák.

   A vastagbélrák vizsgálata

   A vastagbélrák kezelésében minden esetben a prevención van a hangsúly, illetve rendszeres szűréssel megelőzhető, vagy idejében felismerhető a betegség. Amennyiben a tünetek jelentkeztek, vagy a kórelőzményben daganatos megbetegedés található, az alapos kivizsgálás elkerülhetetlen.

   Elsődlegesen vérvétel történik, ezen kívül, hogy meggyőződjenek a daganat jelenlétéről, elhelyezkedéséről és nagyságáról, béltükrözést (rectoscopia) szükséges végezni. Ez egy endoszkópos vizsgálat, mely során egy kis kamerát juttatnak végbélen keresztül a vastagbélbe. Bár a vizsgálat rendkívül kellemetlen, jelen pillanatban a végbéltükrözés adja a legpontosabb diagnózist.

   A vastagbélrák kezelése

   A kialakult vastagbél rák esetén a karcinóma szövetet, vagy az esetleges rosszindulatú polipot is, minden esetben műtéti úton távolítják el. Amennyiben a kiterjedés ezt indokolja, a környező nyirokcsomókat is eltávolítják. A műtétet követően kemoterápiát is alkalmaznak, az esetlegesen megmaradt daganatos sejtek elpusztítása céljából.

   A gyógyulási esély annál magasabb, minél hamarabb megtörténik a pontos diagnózis, így a betegség korai stádiumban történő felismerése rendkívül fontos tényező a vastagbél rák gyógyulási esélyei terén.

   Ha Önnek végbél panaszai vannak és ezidáig nem kapott hathatós segítséget, forduljon bizalommal neves szakorvosainkhoz, akik az Ön konkrét kérdéseire személyre szabott válaszokat adnak.

   Kérjen Ön is orvosi másodvéleményt itt!

   • Dr. Willner-Haring Péter

    Dr. Willner-Haring Péter

    Sebész Főorvos

    Sebészet Részlegvezető, Róbert Károly Magánklinika

    Szakterületei: általános sebészet, proktológia, kismedence sebészet

    Másodvéleményt kérek
    ?
    Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
    Ára: 7.500 Ft

    A szakorvos bemutatkozása

    1989-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az esztergomi kórház sebészeti-baleseti sebészeti osztályán szerzett gyakorlat után a Telki Kórház sebészeti részlegének vezetője lettem 1999-ben. 2011-től a Róbert Klinikán látok el hasonló feladatot. Különleges érdeklődésem: laparoszkópos műtétek, háló beültetéses sérvműtétek, végbéltáji és kismedencei ambuláns kezelések és műtétek. A proktológiai ambuláns kivizsgálásban és kezelésben innovatív megoldásokat vezettem be. Elsők között végeztem Magyarországon laparoszkópos epeműtétet, vakbélműtétet, Longo féle végbélműtétet és több speciális gáttáji műtétet. A Magyar Sebész Társaság tagja, az MST Coloproctologiai Szekciójának vezetőségi tagja vagyok.

   Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

   Másodvéleményt kérek
   A másodvélemény kérés menete