Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00118
Belépés

Szakterületeink » Sebészet » Végbél sebészet » Végbél sérv

Végbél sérv

Ne járjon orvostól orvosig problémájával!

Szakorvosaink az Ön konkrét leletei alapján, gyosan és kényelmesen adnak hiteles ovosi másodvéleményt!

Másodvéleményt kérek
Ára: 7.500 Ft
?
Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
100% szakvélemény garancia

Az orvosi másodvélemény igénylés fizetős szolgáltatás:

Garantáljuk, hogy önnek semennyit sem kell előre fizetnie.

Ön csak akkor fizet, ha az orvosi másodvélemény beérkezett és már látja a rendszerben.

Garantáljuk, hogy, ha valamilyen okból kifolyólag mégis elkerülhetetlen a személyes orvosi vizsgálat, a másodvélemény árát az orvos beszámítja a vizit díjába, így ön nem kockáztat.

Végbél sérv

Mi a végbél sérv?

A végbél sérv (Rectocele) egy olyan, nőgyógyászattal is összefüggő probléma, amikor a gátizomzat meggyengül és nem képes a kismedencei szerveket megtartani, alátámasztani. Az izom rugalmatlanságának elvesztésével a végbél egy része a hüvelybe domborul és a későbbiekben komoly problémát okozhat.

A végbél sérvet sokan az aranyérrel állítják párhuzamba és a szülés természetes velejárójának tartják. Mivel az esztétikai problémán túl súlyosabb következményekkel és fájdalommal is járhat, ennek jelenlétét mindenképpen kezelni kell.

A végbél sérv kialakulásának okai

A végbél sérv leggyakrabban hüvelyi úton történő szülés következményeképpen alakul ki, különösen amikor a vajúdás és a kitolási szakasz elhúzódó. Bizonyos esetekben jelentkezhet hüvelyi műtéti beavatkozás szövődményeként is és a szülésnél történő, nem megfelelően végzett gátmetszés után.

A végbél sérv tünetei

 • alhasi, deréktáji fájdalom,
 • székletürítési problémák, esetleg azt kísérő fájdalom,
 • gyakori nyomásérzés a végbél tájékán,
 • székelés után fellépő teltségérzés a végbélben
 • duzzadt hüvely.

A végbél sérv vizsgálatai

Az orvos a kórelőzmény figyelembe vételével nőgyógyászi vizsgálatot javasol, ahol a probléma gyakorlatilag azonnal kiszűrhető.

A végbél sérv kezelése

A leggyorsabb és a legbiztosabb megoldást a műtéti beavatkozás jelenti, aminek segítségével a meggyengült tartóizomzatot megerősítik, így a medencefenék alátámasztó funkciója visszaáll.

Vannak esetek, amikor egy rostban gazdag étrend és speciális torna segíthet a probléma megelőzésében, illetve a kisebb elváltozások kezelésében is szerepet játszhat. Minden esetben jelezzük a kezelőorvosnak, ha szülés, illetve műtéti beavatkozás után a tünetek jelentkeznek.

Ne járjon orvostól orvosig problémájával!

Szakorvosaink az Ön konkrét leletei alapján, gyosan és kényelmesen adnak megbízható ovosi másodvéleményt!

 • Dr. Willner-Haring Péter

  Dr. Willner-Haring Péter

  Sebész Főorvos

  Sebészet Részlegvezető, Róbert Károly Magánklinika

  Szakterületei: általános sebészet, proktológia, kismedence sebészet

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

  1989-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az esztergomi kórház sebészeti-baleseti sebészeti osztályán szerzett gyakorlat után a Telki Kórház sebészeti részlegének vezetője lettem 1999-ben. 2011-től a Róbert Klinikán látok el hasonló feladatot. Különleges érdeklődésem: laparoszkópos műtétek, háló beültetéses sérvműtétek, végbéltáji és kismedencei ambuláns kezelések és műtétek. A proktológiai ambuláns kivizsgálásban és kezelésben innovatív megoldásokat vezettem be. Elsők között végeztem Magyarországon laparoszkópos epeműtétet, vakbélműtétet, Longo féle végbélműtétet és több speciális gáttáji műtétet. A Magyar Sebész Társaság tagja, az MST Coloproctologiai Szekciójának vezetőségi tagja vagyok.

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete