Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00118
Belépés

Szakterületeink » Sebészet » Végbél sebészet » Végbél tükrözés

Végbél tükrözés

Orvostól orvosig járt végbél problémájával és nem jutott egyről a kettőre? Szeretne hiteles választ kapni kérdéseire és szívesen megkérdezne egy független szakembert?

Kérjen orvosi másodvéleményt itt!

Másodvéleményt kérek
Ára: 7.500 Ft
?
Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
100% szakvélemény garancia

Az orvosi másodvélemény igénylés fizetős szolgáltatás:

Garantáljuk, hogy önnek semennyit sem kell előre fizetnie.

Ön csak akkor fizet, ha az orvosi másodvélemény beérkezett és már látja a rendszerben.

Garantáljuk, hogy, ha valamilyen okból kifolyólag mégis elkerülhetetlen a személyes orvosi vizsgálat, a másodvélemény árát az orvos beszámítja a vizit díjába, így ön nem kockáztat.

Végbél tükrözés

Mi a végbél tükrözés?

A végbél tükrözés (latin: rectoscopia) olyan betegségek diagnosztizálásánál alkalmazott eljárás, mint a polip, a végbél és vastagbél daganataranyér, bélsérv, vagy egyéb a beleket érintő gyulladásos megbetegedések.

A tükrözéses eljárás az egyik leggyorsabb és legmegbízhatóbb vizsgálati módszer, aminek segítségével akár szövettani mintavétel is végezhető együlésben. A végbél tükrözés ambulánsan történik, ezért a vizsgálat nem igényel kórházi bent tartózkodást.

A vizsgálat folyamata:

A végbéltükrözés minden esetben előkészületet igényel a beteg részéről is. A vizsgálat a kezelőorvossal előre egyeztetett időpontban történik. A páciensnek a vizsgálatot megelőző napon már célszerű rostban gazdag táplálékot fogyasztani, esetleg hashajtóval tisztítani a vastagbelet. A vizsgálat megkezdése előtt beöntést is kap a beteg.

Miután a tisztítás megtörtént, a pácienst „térdkönyök” pózban az oldalára fektetik, görnyedt testtartásban. Ezzel segíthető elő az izomzat ellazulása és a műszer akadálymentes bejuttatása a végbélbe. A vizsgálathoz használt műszer egy 25 cm-es fém cső, aminek segítségével nem csak a végbél, de a vastagbél utolsó szakasza is áttekinthető és szükség esetén a mintavétel is elvégezhető.
A beavatkozás megközelítőleg 15-20 percet vesz igénybe.

Miért szükséges ez a vizsgálat?

Mivel a vastagbél és végbélrák miatt éves szinten magas a halálozási arány, az esetleges kezdeti tünetek jelentkezése után ez a vizsgálat teljes pontossággal megerősítheti a gyanút, már egészen korai stádiumban, nagyban javítva a teljes, akár 100% -os gyógyulás esélyét.

Orvostól orvosig járt problémájával és nem jutott egyről a kettőre?
Szeretne gyorsan, kényelmesen konkrét választ kapni kérdéseire és szívesen megkérdezne egy független szakembert?

Kérjen orvosi másodvéleményt itt!

 • Dr. Willner-Haring Péter

  Dr. Willner-Haring Péter

  Sebész Főorvos

  Sebészet Részlegvezető, Róbert Károly Magánklinika

  Szakterületei: általános sebészet, proktológia, kismedence sebészet

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

  1989-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az esztergomi kórház sebészeti-baleseti sebészeti osztályán szerzett gyakorlat után a Telki Kórház sebészeti részlegének vezetője lettem 1999-ben. 2011-től a Róbert Klinikán látok el hasonló feladatot. Különleges érdeklődésem: laparoszkópos műtétek, háló beültetéses sérvműtétek, végbéltáji és kismedencei ambuláns kezelések és műtétek. A proktológiai ambuláns kivizsgálásban és kezelésben innovatív megoldásokat vezettem be. Elsők között végeztem Magyarországon laparoszkópos epeműtétet, vakbélműtétet, Longo féle végbélműtétet és több speciális gáttáji műtétet. A Magyar Sebész Társaság tagja, az MST Coloproctologiai Szekciójának vezetőségi tagja vagyok.

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete