Másodvélemény logo
Eddig ennyi esetben segítettünk:
00118
Belépés

Szakterületeink » Sebészet » Végbél sebészet » Végbéltályog

Végbéltályog

Végbél panaszai vannak és ezidáig nem kapott hathatós segítséget? Forduljon bizalommal neves szakorvosunkhoz, aki az Ön konkrét kérdéseire személyre szabott javaslatot ad.

Kérjen orvosi másodvéleményt itt!

Másodvéleményt kérek
Ára: 7.500 Ft
?
Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
100% szakvélemény garancia

Az orvosi másodvélemény igénylés fizetős szolgáltatás:

Garantáljuk, hogy önnek semennyit sem kell előre fizetnie.

Ön csak akkor fizet, ha az orvosi másodvélemény beérkezett és már látja a rendszerben.

Garantáljuk, hogy, ha valamilyen okból kifolyólag mégis elkerülhetetlen a személyes orvosi vizsgálat, a másodvélemény árát az orvos beszámítja a vizit díjába, így ön nem kockáztat.

Mi a végbéltályog?

A végbél körüli szövetek és terület kóros elváltozása a végbéltályog, ami egy fájdalmas gennygyülem. Leginkább bakteriális fertőzésről van szó, ami több helyen is lokalizálódhat, és műtéti beavatkozást igényel.

A végbéltályog a végbél nyálkahártyája és az alatta található szövet fertőzése során alakul ki, amely  a kórokozók felszaporodása következtében mélyebb rétegekre is kiterjedhet. Ha a végbél síkosságáért felelős mirigyek fertőződnek és „eltömődnek”, kialakul a tályog, ami később végbélsipoly kialakulásához is vezethet.

A végbéltályog kialakulásának okai

A kiváltó okok között szerepelhet külső sérülésből származó fertőzés, valamint belső fertőzés, megbetegedés, de mint minden fertőzés, itt is figyelembe kell venni az immunrendszer gyengülését kiváltó okokat. Ilyenek lehetnek:

 • vastagbélgyulladás utáni felülfertőzés,
 • pikkelysömör miatt kialakuló felülfertőzés,
 • nyálkahártya fertőzés, amit okozhat gombás megbetegedés, bakteriális fertőzés,
 • bélférgesség,
 • külső sérülések, bőrfelszíni megbetegedések felülfertőzése (pl. szemölcs)
 • stressz által kiváltott immungyengeség, illetve cukorbetegség, vagy rosszindulatú daganat.

A végbéltályog tünetei

Mivel rendszerint egy alapbetegség felülfertőzéséről, illetve  mellékhatásáról van szó, és egy helyen lokalizálható a betegség, ezért a tünetei egyértelműek. Leggyakrabban végbéltáji felszíni tünetekkel kezdődik, de az elváltozás már csak a fájdalmasabb, égő viszketés, váladékozás és csípős érzés megjelenése után válik észrevehetővé.

Mivel fertőzésről és gyulladásról van szó, ezért gyakran magas láz kíséri a megbetegedést és intenzív végbéltáji fájdalom, illetve az alsóneműn megfigyelhető váladék, ami lehet fehér, véres, savós vagy nyákos. A fájdalmas tünetek mellett a kellemetlen vizelés és székelési inger és vagy akár vizelési és székelési képtelenség fokozza a panaszokat, ami már rossz közérzethez is vezet. Ha ilyen tüneteket észlel, azonnal keresse fel orvosát!

A végbéltályog kezelése

Minden esetben szükséges a kiváltó alapbetegség diagnosztizálása és kezelése, de a már kialakult végbéltályog csak sebészi úton kezelhető!

A végbéltályog megelőzése

A kiegyensúlyozott táplálkozás és változatos étrend elsődleges szempont, hiszem a megfelelő táplálék és folyadékbevitel a kórokozók elpusztításában is segítséget jelent. Ezen kívül fontos a higiénia, és a normál PH egyensúly fenntartása a szervezetben, illetve a végbél körül. A túlzott vegyszerek, adalékanyagot tartalmazó krémek, higiéniai szerek kiszáríthatják és irritálhatják a végbél körüli felszínt, ami gyulladással reagál, kiszáradhat és kialakulhat a fertőzés!

Ha Önnek végbél panaszai vannak és ezidáig nem kapott hathatós segítséget, forduljon bizalommal neves szakorvosainkhoz, akik az Ön konkrét kérdéseire személyre szabott válaszokat adnak.

Kérjen Ön is orvosi másodvéleményt itt!

 • Dr. Willner-Haring Péter

  Dr. Willner-Haring Péter

  Sebész Főorvos

  Sebészet Részlegvezető, Róbert Károly Magánklinika

  Szakterületei: általános sebészet, proktológia, kismedence sebészet

  Másodvéleményt kérek
  ?
  Az orvosi másodvélemény kérés díja egységes, 7.500 forint. A díj, egy téma/problémakör megválaszolását tartalmazza és csak akkor kell kifizetni, amikor a másodvélemény elkészült. Tehát az igényléskor Önnek még nem kell fizetnie. Minden további fejleményről, teendőről részletesen értesítjük e-mail-en keresztül.
  Ára: 7.500 Ft

  A szakorvos bemutatkozása

  1989-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az esztergomi kórház sebészeti-baleseti sebészeti osztályán szerzett gyakorlat után a Telki Kórház sebészeti részlegének vezetője lettem 1999-ben. 2011-től a Róbert Klinikán látok el hasonló feladatot. Különleges érdeklődésem: laparoszkópos műtétek, háló beültetéses sérvműtétek, végbéltáji és kismedencei ambuláns kezelések és műtétek. A proktológiai ambuláns kivizsgálásban és kezelésben innovatív megoldásokat vezettem be. Elsők között végeztem Magyarországon laparoszkópos epeműtétet, vakbélműtétet, Longo féle végbélműtétet és több speciális gáttáji műtétet. A Magyar Sebész Társaság tagja, az MST Coloproctologiai Szekciójának vezetőségi tagja vagyok.

Hogyan kérhetek orvosi másodvéleményt?

Másodvéleményt kérek
A másodvélemény kérés menete